luni, aprilie 07, 2014

Vedete pro-alaptare: Cristina Balan


Din pacate rata femeilor din Romania care alapteaza este de numai 12%. Din fericire Cristina Balan, solista trupei ABCD este una dintre aceste mamici care isi hranesc in mod natural bebelusii;  si asta in ciuda faptului ca are gemeni ( Matei Nikolas si Toma David), ceea ce e cu siguranta foarte solicitant, din toate punctele de vedere.

Din pacate nu e intotdeauna simplu sa iti alaptezi copiii, mai ales in Romania, unde medicii primesc sponsorizari babane din partea companiilor de lapte praf si fac orice ca sa saboteze procesul alaptarii (cel mai probabil procentul medicilor pro-alaptare e tot oe unedva pe la 12%) si uned toate vecinele de la bloc stiu mai multe decat tine despre copilul tau. Asa incat Cristina a reusit acest lucru numai cu multa straduinta. Iata ce povesteste cantareata:
Alaptarea este un subiect asupra caruia m-am aplecat inca din timpul sarcinii si cu cat ma informam mai mult, cu atat intelegeam mai mult importanta lui. Multe mame renunta la alaptare din pricina lipsei de informare cu privire la acest proces. Suntem tentate sa credem ca e ceva ce "vine in mod natural" si pierdem din vedere ca e ca si cu sarcina. E nevoie de vointa, de cunostinta de cauza si de dorinta de a o duce la capat, indiferent de greutatile intampinate. Dreptul fundamental al copilului, inca din primele minute de viata, este sa fie pus la sanul mamei, unde e hranit fizic, emotional si spiritual, creand acea legatura unica intre doua fiinte ce au fost una timp de cateva luni. In aceasta ecuatie, eu nu vad sticle si silicon/latex, praf cu apa si altele. Sa ne intoarcem la firesc, la natural, la ceea ce suntem menite sa facem, genetic programate, ca femei. Mai ales cand vorbim de o nastere la termen. Eu m-am luptat timp de doua luni pana am reusit sa aduc copiii la san. Dar primul lucru si cel mai important, a fost sa imi propun asta si sa vizualizez procesul. Nu am avut momente de indoiala; stiam ca voi reusi. Pentru ca stiam ca bebelusii prefera intotdeauna sanul mamei si eram convinsa ca si ai mei vor iubi ceea ce gasesc la pieptul meu: sentimentul de alinare, de siguranta, de confort si dragostea aceea netarmuita ce se transmite prin contactul piele pe piele. Celor care se gandesc, sau deja se lupta sa alapteze, le spun doar sa fie determinate si sa nu se lase descurajate de nici un impediment.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009CV vedete | by TNB