duminică, septembrie 29, 2013

Saltele vedete

Anul asta am facut una dintre cele mai bune investitii ever! Nu va ganditi insa la forex, depozite bancare, metale pretioase, schimburi valutare sau imobialiare; investitia facuta, cu un randament absolut grozav, am facut-o intr-o saltea cu memorie. Era ceva de care aveam o mare nevoie, desi nu stiam inainte sa o cumpar ca -si mai ales cat de mult- am nevoie de ea. In primul rand eu nu sunt o persoana care are probleme cu spatele - sau cel putin nu eram, ca lucrurile e posibil sa se fi schimbat in ultimul timp- insa, in urma unei documentari foarte rigurose, mi s-a parut natural sa imi iau o saltea ortopedica cu spuma cu memorie (memory foam). Si bine am facut! Nu a fost usor sa aleg dintre sutele de saltele disponibile pe piata, insa pana la urma cred ca am facut o alegere foarte buna - zic eu.

 In primul rand, se pare ca atunci cand esti insarcinata, greutatea in plus te face sa ai niste dureri de spate destul de uratele, asa ca in ultimul trimestru ma culcam in fiecare noapte cu dureri de spate care dispareau ca prin minune a doua zi... Mai tarziu am descoperit ca bebelusilor le place la nebunie sa fie purtati - atat cand sunt plimbati afara, cat si cand incerci sa ii adormi - , insa de obicei chestia asta se face sacrificandu-ti coloana vertebrala - la propriu. Ca sa previi totusi toate potentialele probleme ale spatelui, care pot aparea din faptul ca iti porti copilul - care creste intr-o luna cati altii in zece - cateva ore pe zi - care cu cat creste, devin ceva mai multe-, ai nevoie de o saltea de calitate; cel putin la mine functioneza: seara ma culc cu fenomenale dureri de spate, care dimineata dispar ca prin farmec. Iar a doua zi o luam de la capat.

Adevarul e ca ne petrecem o treime din viata dormind, si cu sigranta un somn de calitate, odihnitor, ne face viata mai placuta si ne asigura si o stare buna de sanatate. Cum va ziceam, a durat ceva timp pana ce am ales salteaua care sa ni se potriveasca. Criteriile vizate au fost diverite review-uri de pe net, perioada de garantie -daca tu ca firma imi oferi o perioada mare de garantie e clar ca ai incredere foarte mare in produsul comercializat- si  pretul. Aditional, am preferat si sa merg in cateva showroom-uri sa testez ceva modele, ca sa simt ce anume mi se potriveste. Si in final s-a strigat "bingo" in momentul in care le-am probat pe cele ortopedice cu spuma cu memorie. Abia mai tarziu mi-am dat seama ca alegerea facuta a fost optima, din mai multe puncte de vedere: eu si sotul avem greutati diferite si o saltea cu arcuri ar fi facut sa se simta cand unul dintre noi se ridica din pat; asa insa, memory foam-ul absoarbe foarte bine miscarile si nu se transmite dintr-o parte in alta a saltelei, ceea ce mi se pare un alt avantaj.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009CV vedete | by TNB