sâmbătă, iulie 13, 2013

Magazin online de pompe submersibile

Pun pariu ca nu stii mare lucru despre ce inseamna o pompa submersibila. Ei bine, pana astazi nici eu nu stiam foarte multe legate de acest subiect. Adevarul e ca atunci cand locuiesti la bloc iei "for granted" foarte multe lucruri. Ti se pare foarte natural sa ai apa la robinet -iar cand se intampla ceva si una dintre instalatii nu functioneaza, zici ca a picat cerul pe tine-, sa ai canalizare, energie electrica, etc. Cand stai insa la casa, lucrurile stau insa putin diferit. Mai ales daca locuiesti intr-o zona in care canalizarea este doar o promisiune electorala a primarilor inainte de fiecare mandat, aducerea tevii de apa in sat e doar un zvon la radio-sant - intarit de stirile de pe la diferite televiziuni, care tot vorbesc de fonduri europene care vor rezolva problemele oamenilor care locuiesc la tara-... In general, la tara se folosesc fondurile europene pentru a rezolva probleme care nu exista: se infiinteaza parcuri langa paduri, sali de sport care nu sunt date niciodata in folosinta, sali de conferinte niciodata utilizate, etc. Dar sa inchidem paranteza...

In orice caz, in momentul de fata exista solutii pentru orice, bani sa ai! Pentru canalizare, de exemplu, se poate monta o fosa septica - nici despre acest subiect nu stiu insa foarte multe, insa va trebui sa ma documentez in curand si pe aceasta tema. Desi e o solutie ok si destul de confortabila- imi amintesc si acum cu groaza de WC-ul din curtea bunicii, cu care asimilam mereu ideea de a sta la casa- tot trebuie avuta o mare grija in alegerea locului unde sa o pozitionezi si in plus se face intretinerea ei o data la ceva timp - fie trebuie golita, fie se dizolva ... chestiile... cu ceva solutie chimica. Inainte sa o achizitionam voi face un "research" mai amanuntit sa vad modele, preturi si solutii tehnice.

Pentru a rezolva problema apei curente la robinet sau a sistemului de irigatii din gradina- in caz ca vrei sa ai si mult-visata gradina de trandafiri, rasadurile de rosii bio sau gazonul des in care fiu-tau sa aiba loc sa alerge bietul caine - ai insa nevoie de o solutie profesionista care sa faca fata unui consum destul de sporit si in acelasi timp sa fie si o chestie de durata. Asadar, hidroamenajarea unei case trebuie facuta cu cap si trebuie ales un sistem durabil si de incredere. Cuvinte precum hidrofoare de adancime ( ba chiar de diverse adancimi), pompe de apa, pompe hidrofor adancime, pompe submersibile ape curate, pompe ape murdare, pompa submersibila cu tocator pentru ape murdare,
automatizari si accesori pompe, pompe recirculare, vas expansiune hidrofor pot sa iti sune ca de pe alta lume, insa atunci cand hotarasti sa iti construiesti o casa, vor face parte cu siguranta din vocabularul tau curent.

Insa chiar si dupa asimilarea unui astfel de vocabular, tot ai nevoie de parerea unui expert, pentru ca lucrurile nu trebuie facute chiar dupa ureche, altfel risti ca in scurt timp sa ramai fara apa curenta sau sa se produca ceva fenomene chimice care pot duce la contaminarea apei. Se pare ca principalele caracteristici ale unei pompe submersibile de ape curate sunt, la fel ca la orice pompa, inaltimea de pompare si debitul. Odata stabilite aceste doua caracteristici, e usor sa identifici in orice magazin conform fisei tehnice a produsului pompa submersibila ieftina de care ai nevoie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009CV vedete | by TNB