miercuri, mai 01, 2013

Saltele de vedete

saltele
Odiseea alegerii unei saltele a inceput pentru noi la inceputul acestui an. Totul a pornit in momentul in care am hotarat sa schimbam patul si implicit salteaua.

In prima faza a trebuit sa luam o decizie in privinta patului. Am hotarat ca un simplu cadru de pal nu e ceea ce cautam, si dupa ceva research am ajuns sa cumparam un pat tapitat -ca sa nu te tot lovesti de marginile colturoase si neprietenoase de pal/ lemn - cu tablie de la Dedeman, la un pret rezonabil, zic eu, avand in vedere calitatea materialului si modelul. Singurul compromis a fost ca am renuntat la somiera si la spatiul de depozitare sub forma  de sertare - oricum avem din fericire suficient storage space in casa, deci spatiul respectiv nu era vital. Totusi, daca am vrea sa depozitam neaparat ceva - ce nu e accesat prea des - , s-ar putea pune sub tablia care sustine salteaua, avand in vedere ca este ceva spatiu gol acolo...

Planul initial era sa cumparam un pat care sa ne placa si sa luam apoi o saltea oarecare. Insa, documentandu-ne ceva mai mult, - numai unul dintre topicurile despre Saltele de pe Softpedia are peste 127 pagini! - am decis ca salteaua e mult mai importanta decat patul si ca trebuie sa alegem ceva durabil in timp si care sa ne asigure un somn de calitate. La inceput am stabilit un buget de 1500 RON insa ulterior bugetul a fost extins, avand in vedere decizia noastra de a cumpara o saltea de calitate; si acum, la cateva luni dupa achizitii nu regret nicio clipa aceasta decizie.

In fond, ne petrecem o treime din viata dormind, iar  un somn de calitate ne asigura atat un randament bun in timpul zilei, cat si o stare buna de sanatate. In plus, o munca sedentara de 8 ore la birou in fata calculatorului - cum e cazul meu- declanseaza frecvent dureri de spate din cauza tasarii vertebrelor si a pozitiei incomode la birou, care pot fi accentuate de somnul pe o saltea nepotrivita sau atenuate printr-un somn odihnitor pe o saltea de calitate.

Long story short, a durat un timp pana am ales salteaua potrivita. Criteriile au fost review-urile de pe net, pretul, perioada de garantie, firma. In plus, recomand oricarei persoane care vrea sa isi cumpere sa mearga intr-un showroom sa o si probeze, pentru ca fiecare are propria sa atitudine fata de o saltea. Dupa ce ne-am documentat, am decis sa ne indreptam catre saltele ortopedice; in plus, am primit pareri pozitive de la prieteni si rude legate de saltelele cu memorie. Asadar, deja stiam ce vrem si nu ne-a mai ramas decat sa mergem, sa testam si apoi sa cumparam.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009CV vedete | by TNB