duminică, noiembrie 29, 2009

Ostrovul meu - by Mihaela Radulescu si Dani Otil

Ostrovul meu -  by Mihaela Radulescu si Dani Otil


Asta vara am hotarat sa vizitam Delta Dunarii. Ne-am zis ca poate fi ultima sansa pe care o avem sa vizitam acest monument al naturii, pe care politicienii nostri nu dau doi bani si il lasa sa moara. Am ales ca destinatie Mahmudia, un satuc de pe bratul Sfantu Gheorghe, unde turismul a inceput sa infloreasca si nu prea (turistii sunt in mare parte pescari profesionisti si amatori, amagiti de mirajul Deltei). Preturile sunt cam piperate, iar peisajul usor dezolant.

Locuitorii se plang ca Dunarea nu mai are peste (asta pentru ca pescuitul folosind curent electric e la ordinea zilei, iar puietul e astfel decimat fara mila), pasarile nu mai stau pe apa, din cauza nenumaratelor barci cu motor care fac un zgomot infernal, iar vegetatia Deltei a fost distrusa fara mila. Paduri intregi care se gaseau intre bratele Dunarii au fost transformate in terenuri agricole de catre 'bastanii' locului. Noroc cu gazda noastra - un mosulet simpatic si smecheras, care nu a ezitat sa ne jecmaneasca fara mila, incasand preturi exorbitanta pentru mancare si plimbarea respectiva- ne-a dus cu o barca cu vasle pe un lac absolut superb, unde vegetatia si fauna Deltei erau intacte. Peisajul era intradevar extraordinar : lebedele gratioase si nuferii galbeni si albi au facut deliciul expeditiei noastre.

In ideea de a conserva ce a mai ramas din pretioasa dar sarmana si greu-incercata noastra Delta, Mihaela Radulescu si Dani Otil au colaborat la filmul "Ostrovul meu", o productie comandata de cea mai mare organizatie ecologica din lume, WWF, a carui regie este semnata chiar de Mihaela in timp ce Dani Otil detine rolul principal, cel al povestitorului.

"Ostrovul meu" este un documentar-artistic care spune povestea trista a ostroavelor Dunarii, aflate in pericolul de a disparea cu tot cu flora si fauna. Filmarile au avut loc in luna iulie a anului trecut si au durat o saptamana, iar filmul va fi prezentat in premiera duminica, 29 noiembrie, de la ora 17 .00, la Cinematograful Scala din Capitala.

Ostrovul meu -  by Mihaela Radulescu si Dani Otil
Ostrovul meu -  by Mihaela Radulescu si Dani Otil
Ostrovul meu -  by Mihaela Radulescu si Dani Otil

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009CV vedete | by TNB