luni, septembrie 28, 2009

Roman Polanski, arestat!

Roman Polanski, arestat!


In Romania, exista o chestie ambigua, ciudata si absolut nedreapta, pe care multi dintre noi se incapataneaza inca s-o numeasca justitie (nume precum balci, carnaval, brabureala, ar fi mult mai potrivite, in opinia mea). E sistemul ala eronat care ii lasa pe cei care omoara oameni, fraudeaza banci, jefuiesc statul roman, etc, sa iasa cu obrazul curat, pe principiul : 'ala are bani, deci nu ne atingem de ei'. E acelasi sistem care pedepseste cu 10-20 de ani de inchisoare pe cineva care a furat un sac de cartofi ca sa le dea de mancare la copii. Prefer sa ma opresc, pentru ca nu are sens sa ma infurii aiurea.

Ei bine, iata ca spre deosebire de chestia aia din Romania, unde vinovatii cu bani scapa basma curata in 99.99% din cazuri, in SUA nu e la fel! Asadar, celebrul regizor polonez Roman Polanski a fost arestat astazi in Elvetia, pentru o infractiune comisa in urma cu 32 de ani! In 1977, regizorul a fost adus in fata justitiei americane, fiind acuzat de o fetita de 13 ani ca a intretinut fortat relatii sexuale cu ea. Regizorul si-a recunoscut fapta, dar a fugit din Statele Unite inainte ca politia sa il puna sub acuzare.

De atunci, Roman Polanski traieste in Franta si nu a mai revenit niciodata in Statele Unite de frica ca ar fi fost arestat. Astazi insa, la Zurich in Elvetia, unde urma sa primeasca un premiu pentru toata cariera sa, in cadrul unui festival, la cererea unui cetatean american, mandatul de arestare s-a pus in vigoare, iar Roman Polanski a fost retinut de catre politie, urmand a fi extradat in Statele Unite pentru a fi judecat si condamnat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009CV vedete | by TNB